- ناکامی در جام جهانی یقه ایران را گرفت/ رنگینگ جدید تیم ملی مشخص شد
- قیمت میوه و تره بار در بازار +جدول
- عکس| حمله تند ستاره استقلال به مدیریت باشگاه
- بهادری: لایحه پیشنهادی قوه قضائیه درباره عفاف و حجاب به مجلس ارسال شد
- روایت افشاگر سعودی از چگونگی برکنار منصور هادی
- کره شمالی درباره هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه خود هشدار داد
- بی عرضگی برخی مدیران مانع پیشرفت کشور است
- شهرخبر – ببینید | خطرناکترین حرکت اغتشاشگران | دستگیری پلیس نماها در اغتشاشها
- مهاجری به پیام دهکردی / در سریال گاندو، «گول دو برادر عضو سازمان منافقین» را خوردید
- ۵ کشته در جریان تیراندازی در تگزاس آمریکا
- سریع ترین بازیکنان Fifa 23؛ کیلیان ام باپه سریع ترین بازیکن Fifa 23
- اردوغان: ارسال تانک، به حل و فصل جنگ اوکراین کمکی نمیکند
- بخش خصوصی آماده کمک به توسعه کشور است
- آغاز فروش ارز در شعب منتخب بانک سپه
- حقیقت پایان جنگ در یمن؛ شروط صنعاء و دروغ بایدن
میانجیگریهای منطقهای روند مذاکرات وین را امیدوار کننده کرده است
به گزارش انلاین بلاگ

یک کارشناس مسایل بینالملل با اشاره به وقفه ایجاد شده در مذاکرات وین گفت: معتقدم بیش از اینکه به مذاکرات در هتل کوبورگ و طرفهای برجامی از جمله کشورهای اروپایی و چین و روسیه نیاز داشته باشیم، به ادامه مذاکرات و رایزنیها میان ایران و آمریکا توسط میانجیگران منطقهای نیاز داریم.
حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به میانجیگری قطر و عمان در سطح سران این کشورها در بحث برجام و تاثیر آن بر خارج شدن مذاکرات وین از بن بست ایجاد شده گفت: مثلث شکل گرفته میان قطر، ایران و عمان در سطح سران نشان می دهد که حل و فصل اختلافات موجود بر سر بحث هستهای و برجام به سطح کلان رسیده و نیازمند تصمیم در این سطح است.
وی ادامه داد: قطر و عمان به طور سنتی در مسایل و مشکلات ایجاد شده در دورهای مختلف میان ایران و آمریکا میانجیگری داشتهاند و این اقدامات مسبوق به سابقه است، در این رابطه شاید عمان بیشتر از قطر فعال بوده است. در موارد خاص قطر و عمان سعی کردند مانع تشدید تنشها میان ایران و آمریکا شوند که در برخی موارد هم موفق بودند.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: واقعیت این است که ایران و آمریکا فرصت های رسیدن به توافق را از در گذشته از بین بردند و همین که خارج از برجام دو بازیگر دیگر وارد میانجیگری می شوند نشان می دهد تا چه اندازه فضای مذاکرات وین برای ادامه مباحث مطلوب نیست.
وی با بیان اینکه ورود میانجیگران از همان ابتداد چند عامل داشت گفت: اول اینکه دیگر بازیگران به جای میانجیگری میان ایران و آمریکا و رفع اختلافات، منافع برجامی برای خود تعریف کردند و اروپاییها به سمت تشدید اختلافات رفتند. روسیه هم کشوری بود که برجام را با شروع بحران اوکراین به عنوان خاکریز میدید و آن را تحت الشعاع قرار داد. دو طرف اصلی توافق یعنی ایران و آمریکا هستند که در این میان دارند هزینه می دهند؛ ایران هزینه تحریمها و آمریکا هزینه ناکارآمدی دیپلماسی خود در بحث هستهای را میدهند.
فلاحتپیشه افزود: مساله دیگر این است که برجام دو طرف دارد و الان مشخص شده اختلاف اصلی بین ایران و آمریکاست و مذاکرات وین در خلاء مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا مثل آنچه در مذاکرات برجام اتفاق افتاد، بیش از فضای مذاکرات وین در هتل کوبورگ به ارادههایی با اختیارات بیشتر نیاز دارد. به عبارتی معتقدم وزن و زور میانجیگران منطقه ای الان بیش از طرف های مذاکرهکننده و باقی مانده در برجام است و از این رو به این روند امیدوارم و آن را مثبت و رو به جلو می دانم.
وی خاطرنشان کرد: دیگر طرفهای برجام بیش از توافق هستهای به دنبال منافع خود از قبل برجام هستند و اساسا همین رویکرد موجب شده است که ایران و آمریکا روز به روز از توافق دورتر شوند.
این کارشناس مسایل بینالملل تصریح کرد: ایران دغدغه تضمین کاهش تحریمها از سوی آمریکا را دارد و الان در روند میانجیگری در بحث برجام هم همین مساله مورد توجه است که به نحوی در سطح کلان از آمریکا تضمین گرفته شود و از سوی دیگر دغدغه آمریکا درباره نقش منطقهای ایران است. اینکه قطر و عمان در این رابطه میانجی هستند برای ایران بسیار مثبت است چون این دو کشور به نوعی منصفانه روایتگر نقش ایران در منطقه هستند، بر خلاف اسراییل و عربستان که سعی بر مخدوش کردن نقش ایران دارند. البته باید گفت که بار تضمینهای که مورد بحث از سوی دو طرف است طبعا سیاسی است چرا که این موارد امکان اینکه بتوانند در قالب حقوقی و حاکمیتی تعریف شوند ندارد.
انتهای پیام
- تشکیل شورایعالی پیشگیری از وقوع جرم در ستادکل نیروهای مسلح
- رحیمپور ازغدی: کشف حجابها و سلبریتیسازیها برای این است که ما را به دوران قبل انقلاب برگردانند
- شهرخبر – مهرعلیزاده: نسل جدید هرگز به سال ۷۶ برنمیگردد/ اعتراضات ۱۴۰۱ فقط برای حجاب نبود
- منتظر موافقت مکتوب مجلس برای واردات خودورهای کارکرده هستیم
- حذف بی سروصدای« محسن رضایی » از ساختار دولت! / سرنوشت مبدع نظریه فدرالیسم اقتصادی چه می شود؟
- راهکار برقراری امنیت کنکور، قطعی اینترنت نیست
- جستوجوی حقیقت در مناظره میتواند کمک حال رسیدن به وفاق و وحدت ملی باشد
- یارانه کالابرگ الکترونیکی از ۴۰۰ به ۴۸۰ هزار تومان افزایش مییابد
- شهرخبر – هشدار جدی وزیر کشور به طالبان + جزئیات
- هشدار درباره کیفهای پول و ایجاد بانکهای نوین/کیف پول ملی ایجاد میشود