- عکس| گرد پیری بر صورت رونالدو
- اقدام جنجالی اسکوچیچ پس از جدی شدن بازگشت کی روش +عکس
- افزایش پرداخت تسهیلات خرد بانکی
- شهرخبر – ببینید | لحظه حمله نیروهای روسیه به اوکراین | نبرد روسیه و اوکراین در جنگل را ببینید
- رئیسجمهور: دولت خود را اولین مخاطب فرامین رهبر انقلاب میداند
- شرایط دریافت وام بلوبانک / متقاضیان وام بخوانند
- رئیس ستاد مرکزی اربعین: مرزها بسته نمیشد، قطعا فاجعه رخ میداد
- نگرانی عمیق هرتزوگ: «اسرائیل» تکه تکه خواهد شد
- ناصر محمدخانی: لطف اسکوچیچ را فراموش کردیم / با کی روش، نتایج تیم ملی تغییر نمی کند!
- آژانس به سیاسیکاری علیه ایران پایان میدهد؟
- امارات سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد
- شهرخبر – رئیسی: نقشه دشمن در مسئله حجاب شکست خورد
- اوربان: بحران انرژی میتواند اروپا را به زانو درآورد
- چرا آمریکا، عراق را برای ترور سردار سلیمانی انتخاب کرد؟
- اشتهاردی: دولت در انتخاب کادر و سرمربی تیم ملی فوتبال دخالت نمیکند
دلیل سینوسی شدن شاخص های بازار سهام
به گزارش انلاین بلاگ:

به گزارش گروه اقتصادی یکتا، بازار سرمایه در هفته دوم تیرماه روند نزولی به خود گرفت و شاخص های عملکردی بورس به صورت یکپارچه در پایان هفته از هفته اول تیرماه عقب تر رفت.
بازار سهام چند هفته ای است که در کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی جا خوش کرده و میلی به حرکت ندارد. این وضعیت بازار سبب نارضایتی در سرمایه گذارانی شده که به امید بهبود روند این بازار، ریزش سنگین بورس در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ را تاب آورده بودند. این در حالی است که نرخ ارز نیمایی کماکان ۲۵ درصد کمتر از نرخ بازار آزاد بوده و قیمت های جهانی فلزات اساسی در هفته های گذشته تا حدودی کاهش داشته است.
در شرایط فعلی خروج سهامداران از بورس به بزرگترین ریسک این بازار تبدیل شده است. البته کاهش ارزش معاملات خرد به کمتر از چهار هزار میلیارد تومان نیز به عمیق تر شدن رکود در بورس منجر شده است.
* سهم های دلاری و ریالی در سبد خود داشته باشید
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: سهامداران خرد در این بازار باید صبر بیشتری داشته باشند و از روزهای متعادل بازار سرمایه می توانند به عنوان فرصتی برای اصلاح پرتفوی استفاده کنند.
وی ادامه داد: بهتر است در پرتفوی سرمایه گذاران سهم های دلاری به دلیل نوسان قیمت دلار وجود داشته باشد و سهم های ریالی نیز داشته باشند تا قیمت این سهام که بر اثر تورم داخلی رشد می کند، بتوانند از این بازار سود کسب کنند.
* افت شاخص کل بورس
روند شاخص کل بورس در هفته دوم تیرماه نزولی بود. در اولین روز کاری هفته شاخص نزول ۱۲ هزار و ۸۴ واحدی را پشت سر گذاشت. اما پس از آن در روزهای بعدی وضعیت بازار متعادل شد و دامنه نوسان شاخص نیز کوتاه تر از روز اول هفته شد. روز یکشنبه شاخص صعودی شد و هزار و ۳۵۵ واحد بالا آمد. روز دوشنبه شاخص به صعود ادامه داد و ۴ هزار و ۱۷۰ واحد افزایش یافت. شاخص روز سه شنبه نیز ۳ هزار و ۹۱۹ واحد رشد کرد.
اما در روز چهارشنبه شاخص ۸ هزار و ۴۷۲ واحد ریزش کرد تا این شاخص در آخرین روز کاری هفته ۱۱ هزار و ۱۱۲ واحد پائین تر از سطح هفته قبل قرار بگیرد. در پایان هفته گذشته شاخص کل در سطح یک میلیون و ۵۰۲ هزار و ۶۰۳ واحدی قرار گرفت. بازدهی این شاخص در هفته دوم تیرماه منفی هفت دهم درصد بوده است.
* تبعیت شاخص کل هموزن از شاخص کل
شاخص کل هموزن در هفته دوم تیرماه سه روز رشد کرد و دو روز نیز با افت مواجه شد. این شاخص در اولین روز هفته با کاهش چهار هزار و ۲۷۸ واحدی به کار خود پایان داد و در روز یکشنبه با رشد هزار و ۱۶۲ واحدی و روز دوشنبه با افزایش دو هزار و ۲۸۷ واحدی و روز سه شنبه با صعود ۳۲۴ واحدی معاملات را پشت سر گذاشت.
شاخص کل هموزن در روز چهارشنبه مانند شاخص کل با افت دو هزار و ۴۵۷ واحدی هفته را با کاهش دو هزار و ۹۶۲ واحدی نسبت به هفته پیشین به پایان رساند. شاخص کل هم وزن در پایان هفته در سطح ۴۱۸ هزار و ۵۱۹ واحدی ایستاد تا بازدهی منفی ۷ دهم درصدی را ثبت کرده باشد.
* رشد میانگین کل معاملات بازار سرمایه
در هفته گذشته میانگین ارزش کل معاملات هفته ۳۷ هزار و ۸۴ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۳۳ هزار و ۱۲۵ میلیاردی هفته پیشین، رشد ۱۱ درصدی داشته است.
اما در هفته دوم تیرماه ارزش معاملات خرد افت کرد. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس سه هزار و ۳۲۹ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم سه هزار و ۶۶۵ میلیاردی هفته پیشین، کاهش ۹ درصدی داشته است.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، بازار سرمایه تحت تاثیر متغیرهای متعدد و به ویژه ریسک های سیاسی و بین المللی و نامشخص بودن برنامه برخی وزارتخانه های دولت در قبال بورس قرار گرفته و در این شرایط ابهام در بازار سرمایه، سهامداران را به سمت خروج از بورس هدایت کرده است. ابهام همواره شرایط بازار سرمایه را در وضعیت سینوسی قرار داده است.
حال باید منتظر ماند و دید در هفته های آینده سهامداران خرد به چه سمتی حرکت می کنند و بازار سرمایه نیز به کدام سو حرکت می کند؟
انتهای پیام/
Source link
- فردا نخستین روز فعالیت بورس در سال ۱۴۰۲
- در بحبوحه ورشکستگی سیلیکون ولی فدرال رزرو بار دیگر نرخ بهره را افزایش داد / تاثیر آن بر بازار سهام چگونه است؟
- نکاتی پیرامون ارزشگذاری و عرضه شرکت سیم و کابل ابهر
- عقب نشینی سازمان بورس از مواضع پیشین؟ / سرنوشت عرضه خودرو در بورس کالا چه شد؟
- اولین سهمی که در بورس تهران معامله شد چه بود؟
- رشد ۱۴۸ درصدی اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان
- آمار کرونا امروز ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
- تحریمهای جدید حقوق بشری اتحادیه اروپا علیه ایران
- پیش بینی قیمت دلار در سال ۱۴۰۲ / مسیر اسکناس آمریکایی صعودی است؟
- پیشبینی قیمت طلا و سکه در سال ۱۴۰۲ / رشد فلزات گرانبها ادامه مییابد؟