رپورتاژ اگهی

هیچ‌گونه کشت تراریخته در ایران نداریم

[ad_1] به گزارش آنلاین بلاگ



سیدمجتبی خیام‌نکویی امروز در نشست با استاندار چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: متاسفانه به بخش کشاورزی توجهی نشده است، در حالی که ظرفیت‌های این بخش مورد بی‌مهری قرار گرفته است و امروز آمار خالی شدن روستا‌ها و مهاجرت‌ها مبیّن همین کم‌مهری و بی‌توجهی است، روزگاری بخش کشاورزی ۹۶ میلیارد متر مکعب آب داشت، اما اکنون ۷۲ میلیارد متر مکعب دارد و هرقدر جلوتر می‌رویم محدودیت منابع آبی بیشتر می‌شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: در کنار تمامی این مباحث با بحث تغییر اقلیم جهانی، گرم شدن زمین و عوامل داخلی کشور همچون قطعه قطعه شدن زمین‌های کشاورزی، عدم توجه به دانش و فناوری در بخش کشاورزی، وجود ۷۰ درصد از بهره‌برداران بالاتر از سن ۵۳ سال و عدم برخورداری بهره‌برداران و شاغلین این بخش از سواد مکفی با ۳۴ درصد مطلقا بی‌سواد و ۳۶ درصد در حد ابتدایی، کشاورزی کشور در آینده به این شکل با چالش‌های جدی مواجه است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با تغییر الگوی کشت و ایجاد بسته‌های تشویقی و حمایتی در افق ۴ سال دولت سیزدهم کاهش سطح کشت محصولات آبی را خواهیم داشت و در محدودیت کمی شاهد افزایش سطح زیرکشت دیمزار خواهیم بود، باید اتفاقاتی در سطح کشور بیفتد که دولت سیزدهم بتواند عقب ماندگی دولت گذشته را در بخش کشاورزی جبران کند.
خیام‌نکویی گفت: بیش از ۸۰ درصد غذای مردم کشور توسط بخش کشاورزی تامین می‌شود و برای ۲۰ درصد تامین مواد غذایی دیگر کشور سالیانه بین ۱۰ الی ۱۵ میلیارد دلار واردات داریم که این نشان می‌دهد اگر ایران مثل کشور‌های عربی مجبور به واردات اکثر محصولات غذایی خود بود آن موقع متوجه اهمیت واقعی کشاورزی در کشور می‌بودیم.
او مطرح کرد: بزرگترین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در خاورمیانه متعلق به ایران است که این سازمان ۲۱ موسسه پژوهشی، پژوهشگاه و مرکز ملی و ۳۵ مرکز تحقیقات آموزش استانی دارد که چهارمحال و بختیاری یکی از آن ۳۵ مرکز است.
خیام‌نکویی اظهار کرد: مهمترین ماموریت این سازمان نقش آفرینی در افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی از مسیر دانش و فناوری است. در این ۴۳ سال ۱۰۰ میلیون تن افزایش محصولات در بخش کشاورزی داشتیم که حدود ۴۵ درصد این افزایش ناشی از افزایش سطح زیرکشت و مابقی به دلیل استفاده از دانش و فناوری بوده است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در دولت سیزدهم مصمم بوده تا تمام ظرفیت سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در خدمت کل کشور باشد، در استان‌های کشور ظرفیت‌های بسیار بالایی وجود دارد که اگر این ظرفیت‌ها فعال و در کنار هم قرار گیرند شاهد تحول عظیمی خواهیم بود. یکی از مشکلات این است که در استان‌ها اولویت وجود ندارد، اگر اولویت‌ها مشخص شود باید برای آن برنامه ریخت و در یک بازه زمانی در جهت آن فعالیت داشت.
خیام‌نکویی ادامه داد: اگر چند طرح در این استان برنامه‌ریزی شود تمام قد کل ظرفیت کشور را برای مایحتاج این استان خواهیم گذاشت. با رسوخ دانش و فناوری که بسیاری از آن موجود است می‌توان تاثیرات قابل توجهی داشت، اگر بر این مسئله متمرکز شوید چهره استان در طی ۴ سال آینده عوض می‌شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مطرح کرد: در استان چهارمحال و بختیاری نیاز به تربیت کشاورزان آینده است که باید حداقل دو الی سه هنرستان کشاورزان در این استان وجود داشته باشد و باید این مورد در دستور کار استانداری قرار گیرد. امر پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی و دامپروری در اولویت باشد، اساتید دانشجویان فوق لیسانس و دکتری خود را معرفی کنند تا با همکاری وزارت علوم پایان نامه آن‌ها را با هزینه‌های خود در جهت اولویت‌های استان در بخش کشاورزی بتوان پیش برد.
هیچ محصول دارای مجوز کشت تراریخته در کشور وجود ندارد
معاون وزیر جهاد کشاوزی با بیان اینکه هم اکنون هیچ محصول دارای مجوز کشت تراریخته در کشور وجود ندارد، گفت: در گذشته در برخی مناطق به شکل آزمایشی محصول تراریخته کشت شد که جلوگیری صورت گرفت، امروز بخشی از واردات محصولات نهاده‌های دامی تراریخته بوده و این مشکل اصلی است که این مسئله را با جایگزینی برخی محصولات کشور می‌توان حل کرد. حدود ۹۰ درصد سویا در بازار جهانی تراریخته بوده که بزرگترین تولید کننده آن برزیل است.
وی با تاکید بر اهمیت مسئله آبخوان‌داری، تصریح کرد: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی آمادگی کمک به استان چهارمحال و بختیاری در زمینه آبخوان‌داری را دارد.
خیام نکویی در پایان خاطرنشان کرد: ایران جزو ۸ کشور با تنوع زیستی دنیا است بدین معنا که اکنون بیش از ۸ هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی در کشور وجود دارد که ۲ هزار و ۲۰۰ گونه آن تنها گونه‌های گیاهان دارویی است، یعنی ۲۵ درصد از گونه‌های گیاهی کشور ایران دارویی بوده و این رقم بسیار بزرگی است، ایران حدود دو تا سه برابر کل تنوع زیستی اروپا گونه گیاهی دارد که متاسفانه کار‌های عمرانی کشور مخالف ذخائر ژنتیکی است. باید ذخائر ژنتیکی این استان در رویشگاه‌ها و خارج از آن یعنی بانک‌های ژن حفظ شود که بزرگترین بانک‌های ژن در اختیار وزارت کشاورزی کشور است.

[ad_2]
Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا