انلاین بلاگجدیدترین اخبار ایران و جهان
اخبار امروز:
856 خبر
- روحانیون شاخص ترور شده از ابتدای انقلاب اسلامی
- ۳ پیشنهاد اروپایی برای پدیده پرسپولیس/ ستاره سرخها لژیونر می شود؟
- هشدار روسیه درباره تروریسم بینالمللی آمریکا در سوریه
- شهرخبر – زمان قرعهکشی خودروهای وارداتی مشخص شد
- فدراسیون فوتبال نه کارلوس کی روش را برکنار کرد، نه دراگان اسکوچیچ را!
- ٌصحبت های واعظ آشتیانی درباره ی روند ثبت نام در انتخابات فدراسیون فوتبال / فیلم
- بیش از ۲۲۵ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در روستاها عملیاتی شد
- شهرخبر – پیش بینی بورس امروز ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ / امید به سنت آخر سال
- قیمت انواع لاستیک خوردو +جدول
- وامهای ارزی معوق به سه میلیارد دلار رسید / چرا تسهیلات ارزی بانکها بازپرداخت نمیشوند؟
- سخنگوی وزارت خارجه: ظاهراً ماکرون تهدید اسرائیل علیه صلح جهانی را فراموش کرده است
- شهرخبر – قیمت مسکن در شمال و جنوب تهران در طول یکسال + جدول
- هشدار درباره محدودیتها در سیستم بهداشت و درمان آلمان به دلیل کمبود پرسنل
- آجورلو: شبکه های خارجی و داخلی دست به یکی کردند تا استقلال قهرمان نشود/ پولادگر وقتی خبر برکناری ام را داد گریه کرد/ از آمریکا برای ما نقشه می کشند
- محکومیت نفت مسجد سلیمان در کمیته تعیین وضعیت
گزینههای مصطفی الکاظمی پس از پایان نخستوزیری چیست؟
کد خبر:
117245
زمان انتشار:
۲۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۶ بعد از ظهر -
38 بازدید
به گزارش انلاین بلاگ:

پایگاه خبری شبکه کُردی «رووداو»، با انتشار گزارشی از گزینههای فراروی «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر پیشبرد امور در عراق، پس از پایان دوره نخستوزیری و روی کار آمدن دولت جدید نوشت.
در این گزارش به قلم «معد فیاض» آمده است: «سران دولت در سراسر دنیا، معمولاً پس از ترک پست خود به دلایل انتخاباتی و رقابتهای سیاسی به شهرها و مشاغل قبلی خود، باز میگردند. این اتفاق در کشورهای متمدن دموکراتیک جهان رخ می دهد، اما در عراق، اکثریت سیاستمداران، چه قانونی و چه غیرقانونی، به مواضع و مناصب خود میچسبند و هر که مجبور به ترک دفتر خود شود، برای تجارت یا کار آزاد، به خارج از کشور میرود».
در این گزارش آمده است که وضعیت مصطفی الکاظمی فرق میکند، وی از سوی هیچ حزب مشخصی نامزد نخستوزیری نشده بود و با پیروزی یک حزب در انتخابات و اساسا از طریق انتخابات به مهمترین پست اجرایی و امنیتی در عراق دست نیافته؛ بلکه به دلیل خلأ سیاسی در کشور پس از اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ که به استعفای «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر پیشین عراق منجر شد، به این پست دست یافت و شرایط موجود، موجب شد تا پس از توافق احزاب سیاسی بر روی شخصیتی مستقل و غیر بحث برانگیز، الکاظمی نخستوزیر شود.
نویسنده در ادامه مینویسد که با این تفاصیل، الکاظمی، که در روزهای پایانی عمر کابینهاش به سر می برد، پس از آنکه رسما، پست نخستوزیری را ترک کند، به کجا خواهد رفت و چه خواهد کرد؟ آیا وی به فعالیت سیاسی در بغداد ادامه خواهد داد در حالی که وابسته به هیچ حزب سیاسی نیست که از آن حمایت کرده باشد یا حمایت کند. در انتخابات دهم اکتبر ۲۰۲۱، نیز نامزد نشد. طبق سوابقی که در تاریخ عراق از سال ۲۰۰۳ تاکنون شاهد آن هستیم و طبق عرف سیاسی و رقابتها بین احزاب حاکم، وی قاعدتا نباید به پست قبلی خود به عنوان رئیس سرویس اطلاعات ملی عراق بازگردد. همچنین بعید است که به لندن، جایی که در آن زندگی میکرد، بازگردد.
نویسنده درباره گزینههای فراروی الکاظمی برای زندگی مینویسد که بعید است که الکاظمی به لندن که به اقامت طولانی در آن عادت ندارد، بازگردد. اقامت در لبنان هم به دلایل صرفا امنیتی برای او دشوار خواهد بود، هرچند که امکانات و تواناییهای اقتصادی، او را قادر میسازد که در هر مکانی در جهان به ویژه امارات دبی زندگی مرفهی داشته باشد.
نگارنده، بهترین گزینه برای محل زندگی الکاظمی در مرحله بعد را، اربیل، مرکز منطقه کردستان عراق به توجه به دلایل امنیتی و معیشتی و روابط وی با مقامات سیاسی کُرد به ویژه بارزانیها، میداند.
درباره شغل نیز، در این گزارش آمده است: بعید است که الکاظمی به عنوان استاد دانشگاه یا یک کارشناس و تحلیلگر فعالیت کند بلکه احتمالا به شعل نخست خود یعنی کار در رسانه و روزنامهنگاری بازخواهد گشت.هرچند که در گذشته غالباً در آن موفقیت چندانی نتوانسته کسب کند.
مصطفی الکاظمی در دوره نظام صدام، به عنوان روزنامه نگار و مخالف سیاسی به اروپا پناهنده شده بود و در سال ۲۰۰۳ پس از سقوط صدام به عراق بازگشت و ضمن تاسیس یک شرکت رسانهای، در مؤسسه یادبود عراق (مؤسسه الذاکره العراقیه) فعالدر زمینه جنایات دوران دیکتاتوری صدام نیز فعالیت میکرد.
وی در سال ۲۰۱۶، در بحبوحه جنگ دولت عراق با داعش بود، او به ریاست سرویس اطلاعاتی عراق منصوب شد و سرانجام در آوریل سال ۲۰۲۰، «برهم صالح» رئیسجمهور سابق عراق، الکاظمی را مامور تشکیل کابینه جدید عراق پس از عبدالمهدی کرد.
۳۱۰۳۱۰
اخبار مرتبط
- حمله صهیونیستها به دانشآموزان یک مدرسه فلسطینی
- تداوم جنایات ائتلاف سعودی؛ ۵ هزار زن یمنی کشته و زخمی شدند
- شهرخبر – دعوت قطر برای گفتگوهای ایرانی عربی
- چین اقدامات یکجانبه کوزوو در مناطق صربنشین را محکوم کرد
- آتش سوزی در کانادا هزاران نفر را مجبور به ترک خانه کرد
- اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای ۱۳ تیرماه برگزار میشود
- گروههای فلسطینی عملیات قهرمانانه طولکرم را تبریک گفتند
- شهرخبر – توافق ایران و عربستان جاهطلبیهای علیاف را مهار میکند؟
- بازداشت زن اوکراینی در مسکو بهاتهام خروج کودکان یتیم از روسیه
- گفتگوی زلنسکی و شولتس در مورد تقویت سیستم های دفاع هوایی