- تشکیل شورای عالی معیشت در نیروی دریایی ارتش
- شهرخبر – بیانیه مشترک روسای جمهور آمریکا و فرانسه درباره ایران
- برگزاری رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه در اقیانوس هند
- عراق: به نیروهای رزمی خارجی نیازی نداریم
- آمار کرونا امروز ۸ بهمن ۱۴۰۱/ تعداد فوتیها به صفر رسید
- ویدئوی مقابله گردان های قسام با تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی
- شهرخبر – محور عبری-آمریکایی از توان پهپادی ایران هراس دارند
- کلیات طرح مانعزدایی از توسعه صنعت برق تصویب شد
- انجام معاملات گواهی سپرده بر مبنای شمش طلا در بورس کالا
- شهرخبر – جزئیات کمک جدید فرانسه به اوکراین
- روایت آکسیوس از رایزنیهای آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره ایران
- عکس| بازیکن اخراجی تراکتور آتش به پا کرد/ سرمربی اسپانیایی هم وارد معرکه شد!
- گفتوگوی وزیران امور خارجه ایران و فنلاند در مورد موضوعات کنسولی و بحران اوکراین
- آنفولانزای افغانی جام جهانی را از من گرفت/ ملیپوشان ما به جای مربی آقا بالاسر میخواستند/ بعضیها زیرآب سرمربی تیم ملی را زدند!
- دومین قهرمانی پارما در جام یوفا با کسب برتری ۳-۰ مقابل مارسی (۱۲ می، ۱۹۹۹) / فیلم
برنج باز هم گران می شود؟
به گزارش آنلاین بلاگ
امسال با شروع فصل برداشت برنج، برنجکاران به علت جهش قیمتی که در سال گذشته برای این محصول رخ داد، در برابر قیمتهای پیشنهادی برای خرید محصولشان مقاومت کردند زیرا سال قبل هر کیلو برنج تا ۱۲۰ هزار تومان به فروش رسید، درحالیکه همان برنج از کشاورز به قیمت ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان خریداری شده بود. از سوی دیگر مصرف کننده هماکنون کمتر اقدام به خرید میکند زیرا پیشبینی رسیدن قیمت برنج تا مرز ۸۰ و ۹۰ هزار تومان است.
سرانه مصرف سالانه برنج به ازای هر فرد ۳۵ تا ۳۷ کیلوگرم و مصرف سالانه ۳ میلیون تن است و از این میزان در حدود یک میلیون تن برنج به کشور وارد میشود. ضمن اینکه بخشی از این میزان به عنوان ذخایر استراتژیک ذخیره میگردد. طبق اعلام وزیر جهاد کشاورزی امسال تولید برنج کشور ۲۵ درصد رشد داشته است که میتواند باعث کاهش قیمت این محصول و متعادل شدن بازار آن شود.تولید برنج کشور به میزان ۲.۳ میلیون تن رسیده که نشان از عملکرد مطلوب دولت است زیرا یکی از موضوعات مهم که از ابتدا در دولت سیزدهم و وزارت جهاد دنبال شد، موضوع خودکفایی در محصول برنج بود.
بازار برنج با فراوانی روبهرو است
در شرایط فعلی ذخایر استراتژیک برنج کشور از وضعیت مطلوبی برخوردار است و بازار برنج با فراوانی روبهرو است و انبارها مملو از برنج ایرانی و خارجی است.
قاسمعلی حسنی دبیرکل سابق اتحادیه بنکداران مواد غذایی هم با بیان اینکه انتظار کاهش قیمت برنج باز هم وجود دارد، گفته است: وجود بعضی از فاکتورهای مثبت در بازار نشاندهنده آن است که قیمت برنج کمتر خواهد شد.
به گفته حسنی، اکنون انبارها مملو از برنج و تولید هم بیشتر شده است. این عوامل در کنار هم میتواند منجر به کاهش قیمت برنج شود. همچنین مردم هم دیگر کشش خرید برنج گران قیمت مانند پارسال را ندارند به همین منظور انتظار دارند برنج با قیمتی مناسب به دستشان برسد.
جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج درباره آخرین وضعیت بازار برنج گفت: بعد از جهشی که در نرخ برنج از سال گذشته رخ داد، برنجکاران اولویت خود را در حفظ منافع خود درفروش محصول قرار دادند و به همین علت دیگر تمایل به فروش برنج خود با هر قیمتی ندارند در نتیجه کشاورزان از اواخر مردادماه شالیهای خود را به بازار عرضه نکردند و منتظر بالا رفتن بیشتر قیمتها هستند.
وی با تأکید بر اینکه دولت با اعلام نرخ خرید تضمینی برنج کمک ویژهای به کشاورزان میکند، افزود: اعلام نرخ خرید تضمینی برنج به این معناست که اگر کشاورز محصول خود را نتواند به طور کامل به فروش برساند، سازمان تعاون روستایی آن را از کشاورز خریداری کند. فرمول نرخ خرید تضمینی برنج براساس هزینههای تمام شده در تولید برنج به اضافه سود عادلانهای که در حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد درنظر گرفته میشود، محاسبه میگردد اما امسال وزارت جهاد نرخ ثابتی برای هر کیلو برنج تعیین کرد و نرخ تضمینی اعلام نشد.
علیزاده شایق با اشاره به اینکه کشاورزان سود درنظر گرفتهشده برای فروش برنج را قبول ندارند، گفت: برنجکاران با تعیین سود ۲۰ درصدی موافق نیستند بلکه مدعی هستند باید سود ۵۰ درصدی برای فروش برنج توسط دولت تعیین شود. به همین علت متأسفانه کشاورزان به کمتر از سود ۵۰ درصدی تمایلی نشان نمیدهند اما در عین حال دولت هم تعیین ارقام بالا برای برنج را به نفع مصرف کننده نمیداند.
دبیر انجمن برنج با اشاره به افزایش عرضه برنج به بازارها گفت: امسال اتفاق خوبی در تولید برنج رخ داده است و آن اینکه بعد از عرضه برنجهای برداشت اول به بازار، برنجهای دوباره کشت وارد بازار شدهاند. ضمن اینکه امسال کشاورزان در حجم بالایی برنج کاشتهاند و تولید افزایش پیدا کرده است. برآورد میشود با توجه به افزایش تولید برنج در سالجاری، تولید از ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن سال قبل افزایش بیشتری پیدا کند. علیزاده شایق تصریح کرد: در شرایطی که تقاضا ثابت باشد و عرضه بیشتر شود، قیمت برنج میشکند و ما امیدوار هستیم تا اواسط آبان ماه نرخ برنج کاهش پیدا کند. ما انتظار داریم با توجه به شرایط موجود، کشاورز به توان مصرف کننده هم بیشتر توجه کند.
وی میزان واردات برنج به کشور را در تعدیل قیمت برنج مؤثر ندانست و افزود: واردات برنج در کاهش قیمت برنج ایرانی خیلی اثرگذار نبود زیرا وقتی ذائقه افراد به برنج ایرانی عادت کرده باشد دیگر تمایلی به استفاده از برنجهای وارداتی ندارد ضمن اینکه برنجهای هندی وارداتی از کیفیت خوبی برخوردار نیستند.
علیزاده شایق بیان کرد: ما در دورهای از کشور اروگوئه هم برنج به کشور وارد میکردیم که بسیار کیفیت خوبی داشت اما با قیمت بالا عرضه میشد ولی به علت گران بودن دیگر به کشور وارد نشد.
بیشتر بخوانید:
۲۱۷ ۳۵
- ایجاد دغدغهمندی عمومی برای آب؛ شتاب در تغییر برای خروج از بحران آبی
- سوغات و محصولات نمدی ابرکوه را بیشتر و بهتر بشناسید
- شهرخبر – بخشنامه وحدت رویه در خصوص نحوه اعمال ماده ۲۷ قانون کار در خصوص فسخ قرارداد کار و اخراج کارگران ابلاغ شد
- رشد تولید انرژی، نیازمند افزایش سرمایهگذاری
- صفر تا ۱۰۰؛ دومین سقوط بزرگ بانکی در آمریکا
- رئیس انجمن ملی خرمای ایران: خرما در ماه مبارک رمضان گران نمیشود
- چگونه وام خرید کالا بگیریم؟ / جزییات بخشنامه بانک مرکزی
- صادرات نفت آمریکا به اروپا رکورد زد
- آیا قیمت طلای جهانی کاهش خواهد یافت؟
- جدیدترین جزییات از ثبتنام خودروهای داخلی در سال ۱۴۰۲+ زمان تحویل