- تمدید ۲ ساله قرارداد حسینخانی با مس کرمان
- حقوق گمرکی کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک کاهش یافت
- پژمان درستکار جای کیروش بود آمریکا را شکست میدادیم/ مربی ایرانی شرف دارد به این پرتغالی!/ نمیتوانم حرفی که در دلم است را به تاج بزنم!
- رجایی، فعال سیاسی اصلاحطلب: مرحله «دوم و سوم عفو»، اجرایی شود / «حصر» چیزی جز «هزینه» برای نظام نداشته و ندارد
- اکبری تالارپشتی: موشکهای نقطهزن سپاه چشم موساد را کور کرد
- حیف این بازی که گل نداشت
- این خودروساز معروف برای دیکتاتور بزرگ موتور هواپیما تولید میکرد!
- عکس| کلاهبرداری با ورود مسی/ ۷ میلیون دلار برای صحبت با کاپیتان افسانهای آرژانتین!
- هواپیمای رئیس مجلس شورای اسلامی در فرودگاه گناباد به زمین نشست
- فوری؛ واریز ۳ میلیونی به حساب معلمان از امروز
- میزان مصرف آب در تهران هشدار آمیز شد
- چگونه بورس قیمت خودرو را کاهش داد؟
- خبر تلخ از چین رسید؛ یحیی یک ستاره دیگر را از دست داد؟
- رایزنی مذاکرهکننده ارشد ایران و انریکه مورا در وین
- عکس| غُرش اژدها به خاطر مهدی طارمی/ پیام خاص باشگاه پورتو برای ستاره ایران
رمضانی: ایران جدی عمل کند، طالبان کوتاه می آید
به گزارش آنلاین بلاگ
یک پژوهشگر ارشد مسائل افغانستان تاکید کرد: اگر مذاکرات جدی تری انجام شود و حاکمان افغانستان یک رویکرد جدی از سوی تهران و اهرم فشار را ببیند، مسلما مقامات طالبان در این زمینه کوتاه می آیند و حاضر می شوند مبتنی بر توافقنامه پیشین سال سهم آبی ایران را واگذار کنند.
فرزاد رمضانی بونش در گفت و گو با ایسنا در ارزیابی خود از امتناع طالبان برای واگذاری حق ابه ایران و تاکید و اخطار رئیس جمهور در این زمینه گفت: طی دو سال گذشته و تقریبا از زمانی که طالبان قدرت را در افغانستان به دست گرفته اند، رویکرد خاصی نسبت به مساله آب و به ویژه در رابطه با ایران دارند که به نوعی رویکرد امتیاز گیری و تداوم مذاکرات و به تعویق انداختن تعهدات است.
وی تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم اختلاف دیدگاهی بین رهبران اجرایی و رهبران منطقه ای یا سایر رهبران طالبان در ارتباط با مساله آب وجود دادر و همچنین مذاکرات با ایران در این زمینه وجود دارد.
این کارشناس مسائل افغانستان همچنین بیان کرد: موضوع دیگر این است طالبان تلاش می کند از مساله آب به عنوان اهرم امتیازگیری در ارتباطش با ایران استفاده کند و در زمان مناسب امتیاز بگیرد. آنچه به نظر می رسد علی رغم گفت و گوهایی که تهران در مساله آب انجام داده ما رفتار منفی تری از طالبان شاهد هستیم، استدلال هایی که مقامات طالبان در مساله آب دارد جدای از معاهده مربوط به حق آبه سال ۱۳۵۱، مساله زیست محیطی و یا خشکسالی را مطرح کرده و مدعی هستند به طور کامل آب را به ایران واگذار می کنند.
رمضانی بونش افزود: همچنین برخی تحلیلگران و کارشناسان بر این نظر هستند که تنها ۴ درصد از حق آبه به ایران داده شده و حتی جریان آب از سوی مقامات افغانستان به سمت دیگری یا مناطقی بیابانی مانند گودزره رها می شود در حالی که با توجه به پیشرفت علم و تصاویر ماهواره ای باید این مسائل در مذاکرات به مقامات طالبان گوشزد شود.
این پژوهشگر ارشد مسائل افغانستان تصریح کرد: علی رغم ادعای خشکسالی شاهد هستیم که حجم زیادی از آب در پشت سدها وجود دارد و یا به داخل بیابان یا مسیر دیگری منحرف می شود، اما به ایران نمی رسد؛ به نظر می رسد مقامات طالبان این دیدگاه را دارند.
وی تاکید کرد: ایران باید در مساله آب اهرم فشار قوی تری داشته باشد، در واقع رویکرد جامع سیاست گذاری آبی مد نظر باشد. همچنین ساختار متمرکز یا متعهدی در مذاکرات نشان داده شود، زیرا بارها مقامات افغانستان وعده هایی داده اند اما عملیاتی نمی شود.
رمضانی بونش خاطرنشان کرد: مسلما اگر مذاکرات جدی تری انجام شود و آن ها یک رویکرد جدی از سوی تهران و اهرم فشار را ببیند مسلما مقامات طالبان در این زمینه کوتاه می آیند و حاضر می شوند مبتنی بر توافقنامه پیشین سال سهم آبی ایران را واگذار کنند.
بر اساس این گزارش، سید ابراهیم رییسی رییسجمهور که به منظور انجام سفری یک روزه به سیستان و بلوچستان سفر کرده است، طی سخنانی با اشاره به سابقه تاریخی و توافقات و معاهدات دو کشور ایران و افغانستان درباره حقآبه هیرمند تاکید کرد: میخواهم به حاکمان افغانستان عرض کنم که این سخن بنده را مطلب عادی تلقی نکنند، بسیار جدی بگیرند؛ به مسئولین و حاکمان افغانستان اخطار میکنم که حق مردم و منطقه سیستان و بلوچستان را سریعا بدهند. اگر کارشناسان ما کمبود آب را تایید کنند حرفی نداریم وگرنه اجازه نخواهیم داد حق مردم ما تضییع شود و این مسأله چیزی نیست که مشمول مرور زمان شود.
انتهای پیام
- شهرخبر – پای پنتاگون به پرونده شبکه نفوذ ایران در کاخ سفید باز شد
- شهرخبر – ۲ فرمانده سپاه در یک قاب عکس /اولین و آخرین!
- ۲ فرمانده سپاه در یک قاب عکس /اولین و آخرین!
- شهرخبر – محل زندگی علی لاریجانی در دوران دانشجویی
- محل زندگی علی لاریجانی در دوران دانشجویی
- شهرخبر – در اولین جلسه تحقیقات استیضاح بایدن چه گذشت؟ | ماجرای سیاستمداری که میخواست دبیر کل سازمان ملل شود | داستان میلیون دلاری پسر بایدن و میلیاردر چینی
- شهرخبر – قالیباف ژوهانسبورگ را ترک کرد
- شهرخبر – قالیباف به تهران بازگشت
- شهرخبر – یک فرمانده پلیس به شهادت رسید
- شهرخبر – سیگنال مثبت ترکیه برای آغاز مذاکرات چهارجانبه با ایران و روسیه و سوریه