- عکس| چراغ پرسپولیس در خط حمله روشن شد/ سورپرایز یحیی گلمحمدی با الگوبرداری از لواندوفسکی در مسیر پدیده
- لاوروف: بورل شواهد اقدام غیر قانونی رسانه های روسی را ارائه کند
- افزایش صادارت نفت و میعانات ایران به ۲ میلیون بشکه در روز
- قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار تهران
- ویدئو| بیشترین مالیات به کدام صنف تعلق می گیرد؟ +فهرست مالیات اصناف
- تصمیم ویژه بانک مرکزی برای بازار ارز/ معاملات بازار متشکل ارز جمعه ها هم انجام میشود
- جزئیات جدید از لایحه مالیات بر معاملات مکرر مسکن/ نیاز مصرفی مردم مشمول مالیات نیست
- پایان رایگیری همهپرسی قانون اساسی تونس و آغاز شمارش آراء
- نخستین کنگره معلمان انقلاب اسلامی
- حزب اتحاد ملت: امید است، آزادیهای اخیر، «بخشی از اصلاح حکمرانی» باشد
- اختصاصی|برگزاری نشست هماهنگی میان گروههای شیعه و اتحادیه میهنی کردستان
- رشد صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت برق به عراق
- پوتین: دنبال درگیری با ناتو در سوریه نیستیم/ آفریقا خواهان همکاری نظامی با ماست
- شهرخبر – رهبر کره شمالی بزودی در روسیه با پوتین دیدار میکند
- شهرخبر – شهادت یک جوان ۲۳ ساله فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست
وزارت صمت نسبت به توقف تولید خودرو هشدار داد
[ad_1]
به گزارش آنلاین بلاگ
به گزارش خبرگزاری مهر، منوچهر منطقی در نامهای خطاب به رئیس سازمان توسعه تجارت، ضمن هشدار نسبت به توقف تولید و بحران ناشی از آن، خواستار لغو محدودیتهای سیستمی در تخصیص ارز شد و به تشریح تبعات ناشی پرداخت.
در نامه معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت آمده است: به آگاهی میرساند با توجه به اجرای مصوبه اخیر کارگروه هماهنگی سیاستهای ارزی و تجاری مبنی بر اعمال محدودیت سیستمی سقف و سابقه واردات برای تمامی مجموعههای تولیدی و بازرگانی (حالت ثبت سفارش هیچ کدام، نیاز تولید خود، مواد اولیه و ماشین آلات خط تولید) همچنین با توجه به اجرای یکباره و آنی افزودن ۲۳۸ ردیف تعرفه مشمول جدید به فهرست پیشین برای الزام استعلام ضوابط پروندههای ثبت سفارش به منظور کنترل سیستمی سقف و سابقه واردات در سامانه جامع تجارت که بدون هماهنگی با دفتر تخصصی و هرگونه نظرخواهی و بررسی کارشناسی صورت پذیرفته است، این امر به ایجاد بحران قریبالوقوع توقف خطوط تولیدی، کاهش تولید خودرو و خدمات پس از فروش، برهم زدن تعادل عرضه و تقاضا، ایجاد اختلال در بازار افزایش قیمتها و رشد تورم که با هدفگذاری سال جدید برای رشد تولید و مهار تورم مغایر است؛ خواهد انجامید.
علی ایحال برخی از تبعات ناشی از اجرای این سیاست در حوزه صنعت خودرو و همچنین برخی از مشکلات به وجود آمده بر اساس گزارشات واصله از شرکتهای صنایع خودروسازی، قطعه سازی و زنجیره تأمین و خدمات آنها به شرح ذیل است:
۱- با کاهش و اعمال محدودیتهای سقف ارزیابی سالهای گذشته و سابقه میانگین دو سال گذشته برای تمامی واحدهای تولیدی و مجموعههای زنجیره تأمین آنها افزایش برنامه تولید خودرو و رشد تعهدات امکان پذیر نیست.
۲- اعمال محدودیتهای سقف و سابقه برای تمامی مجموعههای تولیدی و مجموعههای زنجیره تأمین، عدم تأمین به موقع مواد اولیه و واسطهای تولید را در پی دارد که در نهایت موجب توقف خطوط تولید خودرو خواهد شد.
۳- در راستای اعمال سیاستهای تعمیق ساخت داخل و تغییرات تعرفهای حاصل از آن امکان ثبت سفارش محصولات در سایر تعرفهها در سامانه جامع تجارت امکان پذیر نیست.
۴ -با توجه به اینکه برخی از تعرفههای قطعات وارداتی شرکتهای تولیدی بر اساس نظریه گمرکی در ثبت سفارشات تغییر پیدا میکند و شرکت مذکور در آن ردیف تعرفه فاقد سابقه است؛ بر اساس این مصوبه، ثبت سفارش امکان پذیر نیست.
۵- شرکتهای جدید که به تازگی موفق به اخذ پروانه بهرهبرداری تولید شده یا دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۷۵ درصد بوده و همچنین شرکتهایی که با اجرای طرحهای توسعهای افزایش ظرفیت تولید دارند و شرکتهای دانش بنیان علیرغم سرمایهگذاریهای بالای صورت پذیرفته، عملاً در واردات مواد اولیه و واسطهای تولید با محدودیت سقف و سابقه واردات مواجه شده که امکان تولید و افزایش ظرفیت را برای آنها سلب میکند.
۶- بسیاری از ثبت سفارشها که نیاز به ویرایش یا تمدید اعتبار داشته حتی دارای تخصیص یا تأمین ارز بوده یا بخشی از کالا ترخیص شده بر اساس اعمال این محدودیت ثبت سفارشهای آنها با رد سیستمی مواجه شده، به طوری که امکان ترخیص و حتی رفع تعهد ارزی برای این دسته از پروندهها میسر نیست.
با توجه به عدم بررسی تخصصی تعرفههای جدید مشمول محدودیت سقف و سابقه بسیاری از ثبت سفارشها در حوزه واردات قطعات وسایل نقلیه با رد سیستمی مواجه میشود که بازار قطعات یدکی و مصرفی را تحت تأثیر قرار داده و دچار اختلال و بحران نظیر کمبود قطعات یدکی و مصرفی افزایش قیمت آنها و متعاقب آن، عدم ارائه خدمات پس از فروش مناسب و به موقع به مشتریان افزایش قاچاق و قطعات بیکیفیت در بازار مصرف میشود که خود موجب کاهش سطح ایمنی افزایش حوادث و نارضایتی عمومی مشتریان خواهد شد.
از آن جایی که اعمال هرگونه سیاستهای مغایر با رشد تولید از جمله افزودن محدودیتها و موانع جدید به سردرگمی واحدهای تولیدی افزایش مراجعات حضوری و مکاتبات متعدد برای رفع مشکلات انجامیده و تمرکز منابع برای تولید کاهش خواهد یافت و این امر در نهایت به عدم تحقق اهداف سال ۱۴۰۲ و افت تولید منجر میشود؛ لذا خواهشمند است دستور فرمائید در اسرع وقت نسبت به لغو محدودیتهای موصوف اقدام شود.
[ad_2]
Source link
- رکورد مصرف بنزین شکسته شد / رقم مصرف بنزین به ۱۳۷ میلیون لیتر رسید
- پیش بینی قیمت طلا و سکه در هفته آینده
- پژو پارس در آستانه ۷۰۰ میلیونی شدن/ جدول قیمت
- آغاز لایروبی تالاب انزلی
- اقتصاددان بین المللی: عملیات نظامی در اوکراین منجر به دلارزدایی شد
- از دوشنبه این خودروی محبوب را با قیمت جدید کارخانه بخرید + شرایط
- شرکت های فناوری برای مدیریت ریسک هوش مصنوعی به صف شدند
- چرا طلافروشها مالیات نمیدهند؟
- عیارسنجی حساب و کتاب طلافروشها
- افت ۶۰ درصدی مصرف سوخت مایع توسط نیروگاهها