- چگونه با ۳ روش ساده و خانگی پوست خود را پاکسازی کنید؟
- مدیرعامل ایرانخودرو: نامه شورای رقابت مبنای کارشناسی ندارد/ مکلف به تأمین منافع سهامداران هستیم
- زورخانهها تبدیل به قهوه خانه میشوند/ چه کسانی پشت این اتفاق تلخ هستند؟
- شهرخبر – تغییرات اساسی لایحه عفاف و حجاب
- سجادی: وظیفه ماست که الگوهای ناب را به جویندگان کمال معرفی کنیم
- ثبتنام ۴۳۶ هزار و ۵۵۰ نفر برای دریافت سهام نوزادان متولد ۱۴۰۱
- گزینههای یونان برای مقابله با پهپادهای ساخت ترکیه
- ادعای عجیب دولت درباره تورم
- عکس| گرانقیمت ترین جنگنده آمریکا در خلیج فارس!
- قیمت نفت امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۲/ چرا اوپک تولید خود را کاهش داد؟
- از ۱۳۵۴ تا ۱۴۰۲؛ آخرین بار که در آسیا جام گرفتیم/ اگر تیم ملی نقشه ای برای قهرمانی در جام ملت ها ندارد بهتر است به قطر نرود
- ویدئویی عجیب از چک و چانه برای خرید چرخ خیاطی ۶ میلیاردی!+ فیلم
- رمز گشایی روزنامه ١٩دی از راهبردخالص سازان؛با ما نباشید،طیف لاریجانی رای می آورد!
- اختلاف دوباره آمار تورم دولت و مرکز آمار / ادعای کاهش تورم واقعیت دارد؟
- دریادار ایرانی: موفقیتهای نیروی دریایی ارتش مرهون آموزههای انقلاب اسلامی است
چامسکی: استراتژی آمریکا قماری خطرناک با سرنوشت مردم اوکراین است/ چین همین حالا رهبر جهانی است
به گزارش آنلاین بلاگ
نوام چامسکی معتقد است آمریکا تا روزی که اوکراین در مذاکرات در موضعی قدرتمند ظاهر شود، به ارسال سلاح به این کشور ادامه میدهد؛ اما این یک قماری خطرناک بر سر سرنوشت مردم اوکراین است.
به گزارش ایسنا، نوام چامسکی، نظریه پرداز مشهور آمریکایی در گفتگو با اسپوتنیک درباره لفاظیهای واشنگتن و مسکو درباره اوکراین، گفت: موضع امروز روسیه این است که هیچ بحثی را درباره دستاوردهایش در اوکراین روا نمیدارد. موضع آمریکا هم این است که جنگ را آنقدر ادامه دهد که روسیه ضعیف شده و اوکراین در مذاکرات موضع بهتری داشته باشد. این موضع بر پایه دو پیشفرض استوار است؛ نخست اینکه تداوم جنگ موضع اوکراین را بهبود میبخشد و دیگر اینکه اگر روسیه با موانع متعدد مواجه شود، دست به تشدید مناقشه نخواهد زد. حالآنکه سندی برای اثبات هیچ یک از این دو پیشفرض در دست نیست.
چامسکی گفت که هر دو پیشفرض ذکر شده «یک قمار خارقالعاده با سرنوشت مردم اوکراین» هستند که موجب «تداوم جنگ، تشدید احتمالی تنشها و متحمل شدن تلفات انسانی شدید» خواهد شد.
او همچنین گفت که با وجود خواست جهانی برای اتخاذ دیپلماسی در جنگ اوکراین، به نظر میرسد که برگزاری مذاکرات صلح در حال حاضر کمرنگ است؛ هر چند این روند ممکن است تغییر کند.
چامسکی گفت: اکثر جهانیان عمدتاً خواستار دیپلماسی هستند. در این لحظه چشمانداز صلح چندان روشن نیست، اما اگر یک فهم شفافتر از گزینههای موجود حاصل شود، این وضعیت میتواند تغییر کند. گامهای کوچک میتوانند راه را برای توافقهای بزرگتر هموار کنند. دیپلماسی اغلب اینطور کار میکند.
چامسکی بیان کرد که پیشنهاد توافق دیپلماتیک داده شده و طرحهای صلح عمدتاً توسط چین، آفریقای جنوبی، واتیکان و دولت کییف ارائه شده است؛ اکثر این طرحها هم چهارچوب کلی توافق مینسک را پیروی میکنند.
او گفت: چین پیشنهادهای خود را بر اساس اصل «حق حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی همه کشورها» مطرح کرده است.
او با اشاره به وفور عوامل غیرقابلپیشبینی در مناقشه اوکراین، گفت که نمیتواند تاریخ دقیقی برای پایان جنگ ارائه کند و گفت: فقط میتوانم گزینهها را مطرح کنم. یا به راهکاری دیپلماتیک دست مییابیم یا نه. اگر موفق نشویم، دو حالت وجود دارد. یا جنگ به بنبست میرسد و مانند نبرد باخموت خون به پا خواهد شد؛ یا یکی از طرفین پیروز میشود. روسیه در صورت مواجهه با شکست، راههای محدودی پیش رو خواهد داشت؛ آمریکا هم همینطور. مابقی حدس و گمان است و مبنای مستدلی ندارد. تصمیمات انسانی در اینجا تعیینکننده هستند.
آمریکا نباید توافق با گورباچف را زیر پا میگذاشت
چامسکی همچنین با اشاره به توافق حاصل شده میان جورج دبلیو بوش و میخائیل گورباچف، رهبران اسبق آمریکا و شوروی سابق بر سر ناتو، گفت که جانشینان جورج بوش به این توافق وفادار نمانده و آن را نقض کردند.
چامسکی بیان کرد که بوش و گورباچف توافق کردند که آلمان باید مجدداً متحد شده و عضو ناتو شود، اما این اتحاد نظامی نباید حتی یک وجب از جناح شرقی خود گسترش پیدا کند.
این نظریهپرداز برجسته آمریکایی گفت: این اسناد را که شفاف و بیابهام هستند، میتوان در وبسایت بایگانی امنیت ملی آمریکا مشاهده کرد. جورج بوش به این توافق پایبند بود، اما جانشینش، یعنی بیل کلینتون توافق مذکور را زیر پا گذاشته و هشدارهای دیپلماتها و تحلیلگران برجسته آمریکایی که گسترش ناتو را اقدامی نسنجیده و تحریکآمیز میدانستند، نادیده گرفت.
او در ادامه گفت: جانشین او از این هم فراتر رفت و معاهدات کلیدی کنترل تسلیحاتی را زیر پا گذاشت؛ پیمانهایی که خطر وقوع جنگ را به میزان چشمگیری کاهش داده بودند. از نظر من، هیچ یک از این وقایع نباید روی میداد.
روابط روسیه و ناتو با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در ۱۹۹۱ رو به تیرگی رفت و روسیه مکرراً هشدار داد که اقدامات ناتو برای جذب اعضای جدید و نزدیکشدن به مرزهای روسیه تهدیدی علیه امنیت ملی این کشور قلمداد خواهد شد.
چین همین حالا یک رهبر جهانی است
نوام چامسکی در ادامه گفتوگوی خود گفت که چین به یک رهبر جهانی بدل شده و ورودش به بازار تسلیحاتی خاورمیانه نشان از فرسایش نظامی دارد که آمریکا در ۸۰ سال گذشته در این منطقه برقرار کرده بود.
او در پاسخ به این پرسش که آیا چین روزی به یک رهبر جهانی بدل خواهد شد، گفت: همین حالا هم شده است.
چامسکی با بیان اینکه طرح سازمان همکاری شانگهای به سرتاسر اوراسیا و حتی ورای آن کشیده شده، گفت: در ماههای گذشته عربستان به این سازمان پیوست و امارات هم چنین کرد. امارات پیش از آن هم به قطب راه ابریشم آبی چین تبدیل شده بود که از کلکته در شرق هند به دریای سرخ و اروپا کشیده شده است.
این مفسر آمریکایی با بیان اینکه چین در حال ورود به بازار تسلیحات خاورمیانه است، گفت: اینها همه نشان از افول نظامی در خاورمیانه دارد که آمریکا در ۸۰ سال گذشته عملاً آن را پیش برده و جای بریتانیا را گرفته است.
انتهای پیام
- شهرخبر – واکنش شخصیت بحرینی به تحریم تسنیم: تحریمهای قرون وسطایی واشنگتن بیهوده است
- اعتراض اردوغان به نمادهای همجنسگرایی در مقر سازمان ملل
- بورل: مهاجرت ممکن است اتحادیه اروپا را منحل کند
- امیرعبداللهیان: آمریکا اراده واقعی نشان دهد دستیابی به توافق دور از دسترس نیست
- امیرعبداللهیان: اگر آمریکا نیت واقعی خود را نشان دهد رسیدن به توافق دور از دسترس نیست
- شهرخبر – هشدار نزدیکان بن گویر به نتانیاهو درباره روابط با عربستان
- امیرعبداللهیان: امکان بازگشت همه طرفها به برجام دور از دسترس نیست
- رئیسجمهور سابق ایتالیا درگذشت
- سخنگوی محمود عباس: بدون تحقق مطالبات فلسطینیها صلحی در منطقه محقق نمیشود
- طرح جدید دولت بایدن برای پیشگیری از خشونت مسلحانه در آمریکا