- نخستین افزایش ماهانه قیمت نفت به دنبال تصمیم اوپک پلاس
- یک مزدور دیگر شبکه تروریستی اینترنشنال به دام خبرنگار و تهیهکننده ایرانی افتاد
- اردوی تدارکاتی استقلال در زادگاه ساپینتو؟
- تورم آرژانتین از ۱۰۰ درصد عبور کرد
- سلیمی نمین: «شریان» جریان مطرحی نیست /زیاده خواهی پایداریها اصول تشکیلاتی را میشکند
- شهرخبر – رئیس جمهور: دنیای امروز، دنیای ارتباطات و اطلاعات است
- خودروی خودروان ایرانی چه ویژگیهایی دارد؟
- برگزاری جلسه کارگروه اقدامات هستهای با حضور کارشناسان ایران و۱+۴
- شهرخبر – جدول جدیدترین نرخ سکه و دلار امروز چهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱
- شهرخبر – سوئد میزبان تسلیحات هسته ای ناتو خواهد بود
- چشم خوره قزاقِ کودتاگر در تهران
- شهرخبر – قمار بایدن در ریاض؛ سفر پرحاشیه اما بینتیجه رئیسجمهوری آمریکا به خاورمیانه
- وقوع زمین لرزه ۳.۶ ریشتری در گردکشانه پیرانشهر
- دستیار پیشین انریکه سرمربی تیم ملی عراق شد
- گفت وگوی بن زاید و نخست وزیر انگلیس درباره مذاکرات هسته ای ایران
موافقان و مخالفان طرح شفافیت قوای سهگانه در مجمع تشخیص چه گفتند؟
به گزارش آنلاین بلاگ
مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسهای علاوه بر رسیدگی به طرح «شفافیت قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها»، بندهایی از سیاست های کلی توسعه دریامحور را به تصویب رساند.
به گزارش ایسنا، در این جلسه محمدباقر ذوالقدر، گفت: دو ماده از مواد طرح شفافیت قوای سهگانه دستگاههای اجرایی و سایر نهادها به دلیل ایراد شورای نگهبان و اصرار نمایندگان بر مصوبه خود برای تشخیص مصلحت به مجمع تشخیص ارجاع شده است.
وی در تشریح اختلاف مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در مواد ۳ و ۴ این مصوبه گفت: شورای نگهبان بر این دو ماده، اشکال تعارض با قانون اساسی را مطرح کرده است. در ماده ۳ این مصوبه، مجمع تشخیص مصلحت نظام در صدر دستگاههایی که باید مشروح مذاکرات خود را در رسیدگی به موارد اختلافی، ظرف یک ماه در پایگاه اطلاعرسانی منتشر کنند، قرار دارد که این بخش از مصوبه با مخالفت شورای نگهبان مواجه شده است و آن را مغایر اصل۱۱۲ قانون اساسی دانستهاند.
ذوالقدر در ادامه به ماده چهار طرح شفافیت اشاره کرد و در توضیح آن افزود: در ماده ۴ برخی نهادها و دستگاهها از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیئت عالی نظارت موظف شدهاند که سالانه از اجرای طرح شفافیت به مجلس شورای اسلامی گزارش دهند که شورای نگهبان این ماده را مغایر اصل ۱۱۰ قانون اساسی دانسته است.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای، با اشاره به بررسی این مصوبه در کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع، گفت: کمیسیون حقوقی و قضایی، وجود مصلحت ملزمه مورد نظر مجلس را در مورد این مصوبه، تایید نکرد.
محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت موضوع شفافیت به دفاع از مصوبه مجلس پرداخت و گفت: این قانون بر اساس قانون دسترسی آزاد اطلاعات، تنظیم شده است. مجلس شورای اسلامی و همه دستگاهها را شامل میشود.
در ادامه سعید جلیلی، در مخالفت و مصطفی میرسلیم در موافقت با نظر کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع، نظرات خود را مطرح کردند.
آیت الله آملی لاریجانی هم در مخالفت با نظر کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع که مصلحت مورد نظر مجلس را رد کرده اند، گفت: انتشار بسیاری از بحثهایی که در مجمع مطرح می شود، بلامانع و حتی مفید است. البته ملاحظاتی همچون جهات امنیتی وجود دارد اما مذاکرات و بحث های ما در مجمع، سوای این جهات قابل عرضه است. بنابراین گرچه مصوبه مجلس که حسب نظر شورای محترم نگهبان، خلاف قانون اساسی است به شکل موجودش ممکن است دارای مصلحت ملزمه نباشد، ولکن با اعمال برخی اصلاحات در مصوبه مجلس، بعید نیست بتوان آن را پذیرفت.
محسن رضایی در موافقت با نظر کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع، تعمیم دادن شفافیت از آرای نمایندگان مجلس به سایر دستگاهها را نادرست دانست.
پس از آن با عنایت به اینکه مصوبه مجلس به شکل کنونیاش توسط مجمع دارای مصلحت ملزمه تشخیص داده نشد، اعضای مجمع، به تبادل نظر در خصوص ماده ۲۸ آئین نامه داخلی مجمع که در آن بحسب ظاهر اصلاح مصوبه مجلس شورای اسلامی در موارد اختلافی را ممکن میداند، پرداختند و چون در مفاد ماده ۲۸ ایین نامه مجمع تشخیص اختلاف نظر شد، ادامه بحث در این جهت به جلسه آینده مجمع موکول شد.
همچنین در جلسه آینده مجمع امکان مصوبهای دیگر در باب انتشار مذاکرات ، مستقل از مصوبه مجلس و بر اساس افزودن مادهای در این باب به آییننامه داخلی مجمع بررسی میشود.
در ادامه سیاستهای کلی توسعه دریامحور مورد بحث قرار گرفت و بندهای ۷ و ۸ پیشنهادی کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع تصویب شد. در موضوع رعایت ملاحظات زیست محیطی و گنجاندن رعایت سیاستهای کلی محیط زیست، اعضای مجمع پس از بحث و تبادل نظر به «رعایت ملاحظات زیست محیطی در طرحها، برنامهها و اقدامات دریامحور و ممانعت از تخریب محیط زیست دریایی با همکاری کشورهای دیگر» رای دادند.
اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر نقش نظام آموزشی و آموزش عالی کشور در تربیت و تامین سرمایه انسانی مورد نیاز برای توسعه دریامحور، بند هشتم سیاستهای کلی توسعه دریامحور را به «توجه ویژه نظام آموزشی و نهاد آموزش عالی به تامین و ارتقاء سرمایه انسانی توسعه دریامحور» اختصاص دادند.
در جلسه امروز مجمع، پیشنهاد سردار باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح برای «ایجاد مرکز دریایی دولت» و «بازنگری در آمایش مناطق ساحلی»، مطرح شد که برای بررسی بیشتر به کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع ارجاع شد.
انتهای پیام
- رئیسی روز ملی عربستان را به پادشاه و ولیعهد این کشور تبریک گفت
- شهرخبر – ادعای بلینکن: ایران بازیگری مسئول در مباحث هستهای نیست
- مجلس دو شیفته شد /لایحه برنامه هفتم توسعه فشرده بررسی می شود
- بررسی لایحه برنامه در دستورکار مجلس/ جلسات ۲ شیفته میشود
- فردا؛ پایان فرصت ثبت اعتراض داوطلبان انتخابات مجلس
- دولت چه اقداماتی را برای حل مشکلات سیستان و بلوچستان انجام داده است؟
- بزرگترین مدرسه و دانشگاه علم و تربیت و آگاهی دفاع مقدس است
- شهرخبر – تصاویری متفاوت از سیدمحمد خاتمی مقابل دوربین + عکس
- هشدارهای خیرخواهانه آیت الله جوادی آملی: در همان راهی که امنیت پیدا می شود ناامنی پیدا می شود!
- جایگاه آمریکای لاتین در سیاست خارجی متوازن ایران حائز اهمیت است